Te i mange forskellige varianter

Hvis du er den helt store tedrikker ligesom mig og bare ikke kan få nok af te, så skal du læse med her. For nu skal det nemlig kun handle om te. Jeg har et helt skab fyldt med te i mit køkken, og jeg ejer mange slags te med forskellige smage. Hos Carstensens Tehandel kan du finde et bredt udvalg af te, så her kan du helt sikkert finde noget, der falder i din smag. 

Te har sin oprindelse i Kina og blev først bragt til Europa i løbet af det 16. og 17. århundrede. Der findes mange forskellige typer af te. Sort te, grøn te, hvid te, urtete, rooibos-te og frugtte.

Skal det være helt rigtigt, så er urtete, rooibos-te og frugtte ikke te. Det skyldes, at de ikke er baseret på blade fra den oprindelige teplante “Camellia Sinensis”. Alligevel kalder vi det for nemhedens skyld te, så alle er med på, hvad der bliver refereret til. Desuden anvender vi urtete, frugtte og rooibos ligesom rigtig te. 

Urtete er en betegnelse for te, der er lavet på et udtræk af urter som for eksempel kamillete eller myntete. Rooibos-te er lavet på fermenterede og oxyderede blade fra den sydafrikanske rooibosbuks.  

Grøn te er den oprindelige te, og denne te laves ved at tørre friskplukkede teblade fra teplanten. Grøn te skal gerne laves ved 75-80 grader varmt vand og trække i 1-2 min. Sort te er egentlig grøn te, som er knust og iltet, så det får den sorte farve. Sort te skal overhældes med friskkogt vand og trække i 2-3 min. Hvid te laver man ved at plukke de helt friske skud, som skyder tidligt på foråret, inden busken blomstrer. Den hvide te skal laves ved 70-80 grader og trække i 2-3 min.

Er du i tvivl om, hvor meget en te skal trække, eller hvor mange grader, den skal brygges ved, så kan du altid kigge på tepakken eller spørge i din lokale tehandel.