Humoristisk modsvar til nutidens tankegang

Jeg elsker e-bøger, som sætter mine tanker i gang. Jeg elsker at blive udfordret på mine holdninger. Og så elsker jeg at smile til en god bog. Alt dette opnår jeg, når jeg læser Svend Brinkmanns bog ”Stå fast – Et opgør med tidens udviklingstrang”, som fungerer som en guide med syv trin. Dog er disse trin ikke som i den typiske selvhjælpsbog – nej, faktisk er denne bog nærmest stik modsat deraf. Trinene lyder således:

  1. Hold op med at mærke efter i dig selv
  2. Fokuser på det negative i dit liv
  3. Tag nej-hatten på
  4. Undertryk dine følelser
  5. Fyr din coach
  6. Læs en roman – ikke en selvhjælpsbog eller en biografi
  7. Dvæl ved fortiden

Hvis ikke disse syv trin giver dig en lyst til at læse denne bog med det samme, så ved jeg ikke, hvad der vil. Bogen er absurd humoristisk og er skrevet med et glimt i øjet. Dog sætter den alligevel en masse tanker i gang, hvor man får en mere realistisk indstilling til livet.

 

Et afbræk fra kravet om den evige omstilling og forandring

Med sin uddannelse som cand.psych. samt arbejde som professor i almenpsykologi på Aalborg Universitet ved Brinkmann, hvad han snakker om. Derfor er han også klar over, at kulturen i dag er præget af en udviklingstrang, hvor vi konstant skal være omstillings- og forandringsparate. Dette, mener han, præger samfundet i en negativ retning, da vi bliver blinde for det vigtige i livet. Dette er tydeligt at mærke i bogen, og gennem sin humoristiske tilgang får han gjort op med dette. Bogen fungerer dermed som et skønt afbræk, og bogen er særdeles anderledes fra de typiske guidende bøger. Jeg har virkelig fået sat min egen tankegang og levemåde i perspektiv, efter jeg har læst denne e-bog. Jeg vil gerne selv stå mere fast, og jeg ønsker også, at mine medmennesker omkring mig får indsigt i den fantastiske tankegang.

 

Politikenbooks.dk giver gode muligheder

Jeg valgte som sagt at læse denne bog som e-bog. Det gjorde jeg, da jeg synes, at e-bøger giver fantastiske læsemuligheder. Det er nemt at medbringe sin mobiltelefon eller tablet på farten, således man altid kan genoptage sin læsning. Jeg læste e-bogen i sommerhuset, men jeg tror helt klart også, at denne bog vil være fantastisk at lytte til som lydbog. På denne måde kan man blot læne sig tilbage og blive underholdt samt oplyst af den kloge og mesterlige Brinkmann. Jeg blev gjort opmærksom på bogen gennem politikenbooks.dk samt denne blog, som løbende bliver opdateret med spændende indlæg.