Få gode råd til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit brænde

Hvis du varmer dit hjem op med brænde, vil du helt sikkert gerne have mest muligt ud af det. Det er ærgerligt at bruge mange penge på brænde og så ikke få nok ud af den varme, som brændet kunne give. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan udnytte varmen i dit brænde bedst muligt, har de mange gode råd på bloggen dk-briketter.dk. 

På bloggen behandler de en lang række forskellige emner, der har med brænde og briketter at gøre. Det er både, hvor det er godt og billigt at købe brænde og briketter henne, hvilke typer der egner sig til hvilke formål, og en lang række artikler om, hvordan du tænder bedst op, og hvordan du udnytter dit brænde bedst muligt. 

Bloggen bliver skrevet af skribenter, der har stor erfaring på området. De har derfor samlet alle deres gode råd, som de gerne deler ud af. Det er derfor et sted, hvor du nemt kan få noget inspiration og ny viden om emnet. Artiklerne er skrevet i et letforståeligt sprog, så alle kan være med. Samtidig er der lagt vægt på, at det ikke er nogle for lange tekster. På den måde kan du være sikker på, at teksterne kommer til pointen hurtigt.

Når du skal udnytte dit brænde bedst muligt og få mest muligt varme ud af det, er det vigtigt, at det er helt tørt. Når du køber brænde, kan du som regel vælge mellem ovntørret brænde eller brænde, som du selv skal sørge for at lufttørre. Det ovntørrede brænde er klar til brug, når du får det. Du skal derfor bare sørge for at opbevare det tørt. Det lufttørrede brænde skal stå og tørre i længere tid, før du kan bruge det. Det er ofte det lufttørrede brænde, som folk kan have problemer med at få det optimale ud af. 

Derudover kan det også være en god ide, at du ser på, om det er din brændeovn, der er noget galt med. Jo ældre en brændeovn bliver, jo mindre effektiv er den. De dårligste brændeovne vil kun udnytte 40 % af effekten fra brændet. Generelt ligger de ældre brændeovne på en udnyttelse på 40-60 %. Nyere brændeovne har derimod en udnyttelse af effekten i brændet på 75-80 %. Det siger sig selv, at det er langt højere. Det kan derfor også være værd at overveje at investere i en ny brændeovn, hvis du ikke synes, at du får nok varme ud af den, du har nu.